Урочиста частина святкування 55-річчя нашого коледжу.
З цієї нагоди наші друзі зробили невеликий подарунок!

«Фізичному вихованню повинно приділятися стільки ж уваги, скільки і розумовому.» Махатма Ганді

Навчальний корпус ДВНЗ "Калуський політехнічний коледж" похмурого дня.
Вигляд зі сторони гуртожитка коледжу

«Найголовніше прищепити смак і любов до науки: інакше ми виховаємо просто віслюків, навантажених книжною премудрістю» М.Монтень

Студентки нашого коледжу виконують пісню "Коледже мій" на сцені актової зали до Дня Вчителя.

«Відпочинок необхідний. Я можу зробити річну порцію роботи за дев'ять місяців, але не за дванадцять» Джон Морган

Підсумки тижня циклової комісії соціально-економічних дисциплін – Тижня козацької слави

10 – 13 жовтня 2016 року в ДВНЗ «Калуський політехнічний коледж» проходив тиждень циклової комісії соціально-економічних дисциплін – Тиждень козацької слави.

Готуючи заходи до Тижня, комісія соціально-економічних дисциплін прагнула поєднати доленосні події української та світової історії з сьогоденням нашої держави.

Мета – показати студентам, працівникам коледжу інші можливості, способи дослідження української минувшини, залучити молодь до активнішого вивчення історії, що дає можливість закладати і розвивати в її свідомості справжні національні, державницькі, громадянські погляди та переконання.

 

Тиждень циклової комісії почався 10.10.16 з патріотичної лінійки до Дня захисника України, Дня Українського козацтва. Голова комісії Томків В.В. ознайомила студентів і працівників коледжу з заходами, які проводитимуть викладачі-суспільники протягом Тижня, а також нагадала про визначні дати і події, яким і присвячений тиждень комісії.

Протягом Тижня в читальній залі коледжу працювала виставка документів та літератури, присвячених 160-й річниці з дня народження М.С. Грушевського, 150-й річниці з дня народження І.Я. Франка, 420-й річниці створення УГКЦ, 74-й річниці створення УПА, Дню Українського козацтва, Дню захисника України, яку сформували і презентували студентам і викладачам коледжу працівники бібліотеки під керівництвом Н.Б. Михайлової.

11.10.16 на виховній годині проведено конкурс патріотичної пісні, в якому взяли участь студенти І – ІІІ курсів. Працівники та студенти коледжу мали можливість почути пісні та вірші у майстерному виконанні Семків А. (І – ХТІ), Петрів М. та Сипляк Ю. (І – ФБС), Тритко А. (І – ОБО), Німак І. та Романів В. (ІІ – ФК), Палійчук І. та Зеленчук Х. (ІІІ – БО), Литвинської К. (ІІІ – ФК), Поліщука М. (ІІІ – ОІС). Закінчився захід переглядом документального фільму, який створили студенти Лісовський А. (ІІ – МЕЕП) та Катрич П. (ІІ – МОЗіСА). Всі учасники конкурсу нагороджені грамотами за свідому громадянську позицію та активну участь у заходах Тижня козацької слави, присвячених Дню захисника України.

12.10.16 відбулась науково-практична конференція викладачів та студентів коледжу, присвячена 160-й річниці з дня народження М.С. Грушевського і 150-й річниці з дня народження І.Я. Франка. З доповіддю про життєпис і формування світоглядних позицій І.Я. Франка (мультимедійний формат) виступив Ільницький І.В., кандидат історичних наук, викладач комісії. Томків В.В. розповіла про життєвий шлях, наукову та політичну діяльність М.С. Грушевського.

Протягом тижня циклової комісії соціально-економічних дисциплін студенти групи І – ФБС під керівництвом викладача історії України Сімківа З.Л. розгорнули виставку-презентацію газет і плакатів, присвячених Дню захисника України і Дню Українського козацтва.

Закінчився тиждень комісії патріотичною лінійкою та підведенням підсумків Тижня козацької слави.

Циклова комісія соціально-економічних дисциплін висловлює щиру вдячність за співпрацю та підтримку Н.Б. Михайловій, провідному бібліотекарю і в її особі всім працівникам бібліотеки, Р.П. Гриціву, культорганізатору коледжу, І.В. Ільницькій, методисту коледжу, викладачам коледжу.

Голова циклової комісії  соціально-економічних дисциплін Томків В.В.